translating now

De moord op Commendatore

De Nederlandse vertaling van Deel 1 van de nieuwe roman van Haruki Murakami is sinds 1 december verkrijgbaar

Deel 2 verschijnt op 12 januari.

Voorsmaakje?

Soseki "Ik ben een kat" Deel 1 is uit

Op 28 augustus 2015 verscheen het eerste deel van mijn vertaling van Soseki Natsume's Ik ben een kat (Wagahai wa neko dearu) bij Lebowski Publishers. Dit was Soseki's fictiedebuut, dat in 1905-1906 in afleveringen verscheen in het tijdschrift Hototogisu.

De naamloze kater steekt genadeloos de draak met pseudo-intellectuele snobs die dwepen met westerse cultuur, en overigens ook met alle andere mensen die zijn pad kruisen.

Vertaling Takashi Hiraide's De kat verschenen

Op 14 januari 2015 verscheen bij Meulenhoff mijn vertaling van Takashi Hiraide's roman 猫の客, onder de eenvoudige titel De kat.

Voor alle kattenliefhebbers, maar ook voor wie houdt van een boek in de echte traditie van de Japanse ik-roman.

Keigo Higashino Afrekening in Midzomer

Op 1 september 2014 verscheen bij De Geus mijn vertaling van de derde thriller van Keigo Higashino: Afrekening in midzomer

Soseki "Kokoro: De wegen van het hart" is uit!

Op 28 augustus 2014 verscheen, onder de titel Kokoro: De wegen van het hart, mijn vertaling van Soseki Natsume's 100 jaar oude moderne klassieker bij Lebowski Publishers, voor wie ik eerder de gedichten van Toyo Shibata vertaalde.

Na amper twee weken was de eerste druk al uitverkocht.

Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen

Op 25 februari 2014 verscheen bij Atlas-Contact eindelijk de door mij samengestelde en vertaalde verhalenbundel Liefdesdood in Kamara en andere Japanse verhalen, zo'n zeven jaar nadat ik aan de opdracht begon.

In september 2014 was het boek aan zijn vierde druk toe.

Toyo Shibata verzameld werk

Uitgeverij Lebowski geeft in november mijn vertaling van beide bundels van Toyo Shibata (Geef de moed niet op en Honderd jaar) opnieuw uit als één boek.

Keigo Higashino "Redding van een heilige"

Op 28 mei 2013 verschenen bij De Geus: mijn vertaling van Keigo Higashino's Redding van een heilige (Seijo no kyuusai), het tweede boek in de Galileo-reeks, na De fatale toewijding van verdachte X.

Syndicate content